Hlavní obsah

Pobodání v Ravensburgu nebylo teroristickým činem, oznámila policie

Foto: Flickr.com/Christoph Scholz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Útočníka pomohl odzbrojit muž, který seděl na zahrádce místní kavárny, a starosta města Daniel Rapp.

Článek

V jihoněmeckém Ravensburgu útočník v centru města nožem těžce zranil tři lidi, jeden z nich je v kritickém stavu. Informoval o tom server regionálního listu Schwäbische Zeitung. Policie pachatele zadržela, žádné další podrobnosti ani informace o motivu činu neuvedla. Policejní mluvčí však agentuře DPA sdělil, že zatím nic nenaznačuje tomu, že by šlo o teroristický čin.

Podle Schwäbische Zeitung muž s kuchyňským nožem zaútočil na tři osoby na různých místech v centru města, zadržen byl na hlavním náměstí Marienplatz. K jeho zadržení podle svědků přispěl i otec rodiny, která seděla na zahrádce jedné z místních restaurací. Pokusil se ho odzbrojit pomocí židle a utrpěl přitom zranění. Útočník se nakonec vzdal po intervenci starosty města Daniela Rappa, který byl shodou okolností na místě.

„Najednou stál pachatel přímo přede mnou s nožem celým od krve a vyhrožoval mi. Řekl jsem mu, že by měl nůž položit na zem,“ popsal situaci starosta novinářům ze Schwäbische Zeitung. Podle něj ho útočník poslechl; byl to mladší štíhlý muž, který prý působil nejistě.

Policie zatím žádné další podrobnosti nezveřejnila. „Mějte, prosím, pochopení, že informace o pozadí činu můžeme zveřejnit teprve ve chvíli, kdy budeme mít nějaké spolehlivé poznatky,“ uvedla policie na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované