Hlavní obsah

Poborský: Když mi volali, že na recepci čeká Ferguson, myslel jsem, že si někdo dělá srandu

Karel Poborský nyní funguje jako ambasador projektu fotbalových akademií.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Legenda českého fotbalu Karel Poborský vzpomíná na své první setkání se slavným manažerem Manchesteru United.

Článek

Karlu Poborskému bylo čtyřiadvacet, když na turnaji Euro 1996 okouzlil fotbalový svět. Dodnes nikdo nezapomene na famózní oblouček, kterým ve čtvrtfinále přehodil portugalského gólmana Vítora Baíu. V semifinále na stadionu Old Trafford pak Češi v penaltovém rozstřelu udolali i Francii v čele se Zinédinem Zidanem.

A když se pak v Londýně chystali na finále proti Německu, zazvonil na hotelovém pokoji, který Karel Poborský obýval s Pavlem Nedvědem, zničehonic telefon.

„A že prý na mě na recepci čeká pan Ferguson, abych tam přišel. Měli jsme tenkrát na turnaji skvělou partu, v jednom kuse jsme si ze sebe dělali legraci, tak jsem si myslel, že i tohle bude nějaká sranda,“ vzpomíná po letech Poborský v rozhovoru pro Seznam.

Jenže na recepci přesto seběhl. A tam na něj skutečně čekal sir Alex Ferguson, nejúspěšnější trenér a manažer v dějinách fotbalu. „A zeptal se mě, jestli bych měl zájem jít do Manchesteru United,“ usmívá se Poborský.

S kým se dnes potkává na zápasech staré gardy Manchesteru United? Vídává ještě Fergusona? Jak funguje projekt českých mládežnických akademií, jehož ambasadorem se Poborský stal? Co si myslí o vedení českého fotbalu po odchodu Ivana Haška z předsednické funkce? A objevil by se v týmu Pavla Nedvěda, kdyby se po angažmá v Juventusu případně rozhodl pro český fotbal pracovat? To vše ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované