Hlavní obsah

Počasí dál trápí Česko, hasiči zasahují kvůli větru v několika krajích

Nepříznivé počasí v Česku.

 

Reklama

Se silným větrem se potýká několik regionů. Komplikuje se doprava a musí zasahovat i hasiči, kteří mimo jiné odstraňují spadlé stromy a větve. Jeden z nich se při zásazích zranil.

Článek

V Moravskoslezském kraji silný vítr lámal stromy a poškozoval střechy. Hasiči kvůli tomu museli zasahovat už více než čtyřistakrát. Nejhorší je situace na Frýdecko-Místecku, kde je hlášeno nejvíce výjezdů.

Se silným, místy až nárazovým větrem se potýká i Zlínský kraj. Do 16:00 zde platí výstraha před silným větrem, který podle Českého hydrometeorologického ústavu přes den dosáhne v nárazech rychlosti až 90 kilometrů za hodinu. Nepříznivé počasí komplikuje i dopravu. Na silnicích na Kroměřížsku a Uherskohradišťsku mohou být popadané stromy. Hasiči v kraji pomáhali také se zabezpečením uvolněných střech u několika domů. Události se zatím obešly bez zranění. Podle webu Českých drah je ale kvůli překážce na trati přerušen provoz vlaků mezi Holešovem a Bystřicí pod Hostýnem na Kroměřížsku.

Hasiči zasahovali i na desítkách míst v Pardubickém kraji, aby odstranili následky silného větru. Většinou likvidovali spadlé stromy a větve, které často bránily provozu. Vítr zasáhl celé území regionu.

Situace není o moc lepší v Olomouckém kraji. Hasiči zde museli odstraňovat popadané stromy, kvůli nim byly uzavřeny i tři silnice. Od pondělního odpoledne mají na kontě již téměř sto událostí, zraněn byl při zásazích jeden dobrovolný hasič. V Přerově silný vítr v pondělí uvolnil plechovou střechu bývalé elektrárny. Poškozeno bylo také několik střech v Konici a Vícově na Prostějovsku. U obce Luká na Prostějovsku a v Mikulovicích na Jesenicku bylo poškozeno elektrické vedení. Nejvíce zasaženou oblastí bylo Prostějovsko, Olomoucko, Přerovsko a Jesenicko, vítr se vyhnul Šumpersku.

Až do úterý Česku hrozí orkán. Hasiči už mají na kontě více než dvě stovky zásahů

Reklama

Doporučované