Hlavní obsah

Počet migrantů, kteří loni nelegálně přišli do Německa přes českou hranici, stoupl

Foto: Profimedia.cz

Bavorská pohraniční stráž střeží i české hranice.

Reklama

Počet běženců, kteří nelegálně překročili hranice z Česka do Německa, se loni zvýšil. Vyplývá to alespoň ze statistiky, kterou ČTK poskytlo německé ministerstvo vnitra.

Článek

Zatímco mezi lednem a listopadem 2017 spolková republika na svém území zachytila 3 547 uprchlíků, kteří do země nelegálně vstoupili z Česka, loni jich za stejné období bylo už 3 931. U většiny ostatních sousedních zemí přitom Německo zaznamenalo pokles.

Celkem loni Německo v prvních 11 měsících roku registrovalo 38 580 nelegálních přechodů hranic ze strany migrantů, zatímco o rok dříve jich bylo ještě 45 823.

Celkový počet nelegálních přechodů německých hranic se meziročně snížil o téměř 16 procent. Na české hranici je naproti tomu patrný nárůst, a to o 10,8 procenta.

Nejvíce běženců z Česka spolkové úřady zachytily v lednu (474), listopadu (422) a říjnu (400), nejméně naopak v červenci (280) a srpnu (293).

Nelegální přechody hranic z Česka se nezastavily ani letos. Svědčí o tom i aktuální zpráva policie ze západoněmeckého Landau, která zde ve středu v přívěsu nákladního vozu objevila čtveřici mladých Afghánců, které někdo do Německa propašoval právě přes Česko.

Reklama

Související témata:

Doporučované