Hlavní obsah

Počet obětí zemětřesení v Indonésii se zvýšil na 347 mrtvých

Počet obětí zemětřesení v Indonésii se s největší pravděpodobností ještě zvýší, záchranáři se stále nemohou dostat do některých oblastí.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Počet potvrzených obětí zemětřesení v Indii se zvýšil na 347 lidí, uvedla to státní zpravodajská agentura Antara.

Článek

Nedělní zemětřesení v Indonésii, které nejvíce zasáhlo ostrov Lombok, ale otřesy pocítili i na ostrovech Bali a Gili, má zatím 347 lidských obětí. Uvedla to indonéská státní zpravodajská agentura Antara. Dalších 1447 lidí je zraněných a 165 tisíc lidí opustilo své domovy.

Mnoho lidí, kteří odešli z domu, se vydalo do hor, kvůli obavám z vlny tsunami.

Na severu Lomboku, ze kterého pochází nejvíce obětí, žije zhruba dvě stě tisíc lidí. Indonéská vláda v úterý uvedla, že podle jejích předpokladů potřebuje zhruba 20 tisíc lidí pomoc. Osmdesát procent budov bylo zničeno, záchranáři se i nadále nemohou dostat do některých částí kvůli troskám a sesuvům půdy.

Podle posledních informací bylo z ostrova Gili evakuováno všech dva tisíce turistů. Další turisté jsou evakuováni z ostrovů Lombok a Bali.

Kvůli vysokému procentu zničených budov se záchranáři musí potýkat i s místními, kteří se bojí setrvávat v budovách a chtějí být ošetřováni venku.

Reklama

Doporučované