Hlavní obsah

Pocta Gottovi v O2 areně bude kvůli koronaviru až v červnu

Foto: Jaroslav Brousil

Karel Gott.

Reklama

Kvůli nejistotě ohledně vývoje pandemie nemoci covid-19 přesunuli pořadatelé oba koncerty Pocta Karlu Gottovi, které se měly konat letos v prosinci v pražské O2 areně, na červen příštího roku.

Článek

Vstupenky z 15. a 16. prosince zůstávají v platnosti na 5. a 6. červen 2021. Koncert se měl původně konat jeden, vstupenky se ale vyprodaly během chvíle, proto pořadatelé přidali druhý koncert.

„Velmi nás toto rozhodnutí mrzí, jelikož víme, jak se příznivci mého manžela na tyto prosincové koncerty těšili a s jakou rychlostí byly vstupenky vyprodány. Protože nám jde především o zdraví nás všech, usoudili jsme, že přesunutí termínů bude přece jen bezpečnější,“ uvedla na webu O2 areny za agenturu Karel Gott Agency Ivana Gottová.

Podobu vzpomínkové akce určil ještě za svého života sám zpěvák, který zemřel loni 1. října. Na obou koncertech zaznějí podle dřívějších informací Gottovy nejznámější a nejúspěšnější písně v podání hvězd české a slovenské populární hudby za doprovodu Bandu Pavla Větrovce.

Pořadatelé také již dříve uvedli, že výtěžek z obou koncertů bude věnován na podporu výzkumu v oblasti lymfomu a leukemie na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí, kde se léčbě akutní leukemie podrobil i legendární zpěvák.

Brzy bude mít premiéru film režisérky Olgy Malířové Špátové s názvem Karel, v němž autorka celý rok natáčela zpěváka při vystoupeních v ČR i zahraničí, ale především v domácím prostředí. Předpremiéra bude na festivalu Febiofest 18. září v Praze.

Reklama

Doporučované