Hlavní obsah

Podél Horské ulice v Praze 2 vznikne park k trávení volného času

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Na území mezi Horskou ulicí a novoměstským opevněním v Praze 2 vznikne nový prostor sloužící obyvatelům k trávení volného času

Článek

Radnice městské části vybrala architektonické soutěže na podobu parku vítězný návrh, kterým se stal ten od architektů Miroslava Cikána a Pavly Melkové z ateliéru MCA. Na místě vznikne mj. nové posezení nebo herní prvky pro děti, sdělia mluvčí radnice Andrea Zoulová. Prostor nazývaný také park U Hradeb se nachází podél Horské ulice v těsné blízkosti zahrady Ztracenka, Bastionu XXXI a parku Folimanka.

Architektonickou soutěž vypsala městská část na konci loňského roku. „Anonymní soutěž probíhala několik měsíců a v porotě zasedla kromě zástupců městské části i řada předních českých architektů a krajinářských architektů, kteří hodnotili celkový přístup k řešenému území, kde by měla vzniknout i malá zahradní restaurace a dětské hřiště,“ uvedl místostarosta Jan Kolář.

Na území budou nové kamenné cesty, dřevěné lavičky a rovněž zídky, které prostor terasovitě rozdělí a na které bude možné se posadit. Pro děti bude vytvořeno hřiště a zmíněné občerstvení. Návrh počítá také s efektivním hospodařením s dešťovou vodou. S vítězem soutěže začne nyní městská část jednat o podpisu smlouvy na další projektové fáze.

Druhá městská část v minulosti nechala opravit například sousední zahradu Ztracenka. Na původně téměř neprostupném území vznikly nové mlatové chodníčky, byly vysázeny nové stromy a instalováno osvětlení. Opraven byl také nedaleký bastion. Úpravy chystá radnice také na sousední Folimance pod Nuselským mostem.

Reklama

Doporučované