Hlavní obsah

Podezřelý z texaských bombových útoků spáchal sebevraždu, odpálil se výbušninou

Podezřelý z útoků v Texasu spáchal sebevraždu.Video: Háta Sassmannová, AP

 

Reklama

Podezřelý z bombových útoků v Texasu se odpálil a zemřel. Policie o jeho vině nepochybuje, obává se však, že útočník nejednal sám.

Článek

Podezřelý ze série bombových útoků v texaském Austinu spáchal sebevraždu, odpálil se výbušninou. Prohlásil to ve středu šéf austinské policie Brian Manley s tím, že motiv činu je zatím nejasný. Federální úřad pro vyšetřování se obává, že pachatel stihl před svou smrtí nastražit ještě další nálože. Výbušniny, které útočník nechával u domů v balíčcích, zabily dva lidi, několik dalších osob utrpělo zranění.

Za útoky stál podle policie 24letý muž, jeho jméno úřady prozatím nezveřejnily. Manley pouze uvedl, že je to běloch a že o jeho vině nepochybuje. Pokud jde o motiv, vyšetřovatelé ho zatím neznají. Původně se spekulovalo o rasovém pozadí, protože prvními adresáty byli černoši, poté ale k obětem přibyli Hispánci i běloši. Podle Manleyho je zatím také příliš brzy na to, s jistotou prohlásit, že útočník jednal sám.

Policie také uvedla, že při operaci zásahové jednotky na austinském předměstí podezřelý odpálil ve svém voze výbušninu. Ještě před sebevraždou jeden z členů komanda na vůz vystřelil.

Balíkové bomby, kterých od počátku března vybuchlo v Texasu pět, podle policie rozesílal sériový útočník. Útoky podle Bílého domu ale nemají žádnou zjevnou souvislost s terorismem.

Reklama

Související témata:

Doporučované