Hlavní obsah

Podívejte se, čím severočeská Preciosa uhranula svět

Rozhovor se spolumajitelkou Preciosy Lucií Karlovou.Video: Petra Krmelová

 

Reklama

Nejdelší jachta světa a luxusní hotel Mandarin Oriental Jumeira v Dubaji mají jedno společné: křišťálové lustry z Česka. Pozvání do magazínu Ženský byznys Petry Krmelové přijala Lucie Karlová, spolumajitelka Preciosy.

Článek

Divize Preciosa Lustry je stále úspěšnější v programu Maritime, zaměřeném na osvětlení pro jachty. Křišťálová svítidla vytvářela například pro jachtu ruského miliardáře Romana Abramoviče. Největší svítidlo však ve sklárně v Kamenickém Šenově vzniklo pro devátou největší jachtu na světě, zámořský parník Norwegian Bliss. Lustr ve tvaru trychtýře má devět metrů v průměru a osm a půl metru na výšku.

+8

Výjimečná instalace Canopy of Light zdobí i luxusní hotel Mandarin Oriental Jumeira v Dubaji. Čtrnáct stromů ve třech různých velikostech od 5 do 7 metrů je vyrobeno z ručně foukaných lístků z českého křišťálu s matným mosazným povrchem v barvě šampaňského. Instalace využívá nejnovějších technologií a umu programátorů – světla umístěná ve stromech jsou speciálně nastavená tak, aby vytvářela různé efekty. Od počátečního plánování a návrhu designu až po finální instalaci na projektu pracovalo více než 100 lidí osm měsíců.

Instalace Canopy of Light zdobí luxusní hotel Mandarin Oriental Jumeira v Dubaji.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované