Hlavní obsah

Hotel Thermal čeká rekonstrukce za půl miliardy, tohle všechno se v karlovarské chloubě změní

Hotel Thermal je jednou z dominant Karlových Varů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Brutalistní stavba z přelomu šedesátých a sedmdesátých let se nachází ve špatném technickém stavu, stát se proto rozhodl pro rekonstrukci. Tou projde i padesátimetrový venkovní vyhřívaný bazén.

Článek

Stát chystá rekonstrukci karlovarského hotelu Thermal za 580 milionů korun. 110 milionů bude stát oprava bazénu, který by měl být otevřen v roce 2021.

Dosud byla v Thermalu, který není kulturní památkou, opravena kvůli havarijnímu stavu střecha nad kongresovou částí i požárem poničené balneocentrum. Vyhlášena je také zakázka na zateplení hotelu.

Thermal žije z klientů ze Středního východu, Ruska a Německa, až na čtvrtém místě jsou čeští klienti. Nově vybraný ředitel hotelu Vladimír Novák by rád přilákal více ruských klientů a ve spolupráci s bazénovým centrem i české, a to i rodiny s dětmi.

Studie rekonstrukce bazénu zatím počítá s jeho zachováním v původním půdorysu, tedy s délkou 49,7 metru. Zázemí má tvořit saunové a wellness centrum se dvěma gastroprovozy, přičemž jeden má sloužit jen návštěvníkům centra a druhý má být přístupný i veřejnosti zvenku. Bazén dostane po rekonstrukci do pronájmu společnost Saunia za 12 milionů ročně.

Reklama

Doporučované