Hlavní obsah

Podívejte se do soukromí Petry Janů: Vlastně bydlím v kostele, ukazuje populární zpěvačka

Moje místa s Petrou Janů: Od pražského bytu přes vyprodanou Lucernu do nejmilejšího místa, na chalupu v jižních Čechách.Video: Petr Zajíček, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Trojnásobná Zlatá slavice rozhodně nežije jen hudbou. Na chalupě v jižních Čechách ji uvidíte i v roli zahradnice a kuchařky, která „ráda ničí lidi“ svým vyhlášeným kulinářským uměním.

Článek

Pražský byt populární zpěvačky pamatuje hodně, nejen večírky po koncertech. Příliš místa pro nostalgii v něm ale není – žádného ze třech Zlatých slavíků v něm nenajdete, protože Petra Janů si na vzpomínky moc nepotrpí.

„Nevím, proč by se měl člověk hrabat v tom, co bylo. Slavíky mám ve sklepě,“ konstatuje suše.

Zato Velký sál pražské Lucerny v ní rozproudí energii. „To nemusím vysvětlovat, proč máme rádi Lucernu, když odevšad visí lidi a je horko k zalknutí. To je nádhera,“ říká.

S Petrou Janů o osudových mužích jejího života i kritice za kariéru v době komunismu:

O osudových mužích Petry Janů. A nejen o nich.Video: Petr Zajíček, Seznam Zprávy

V pořadu Moje místa ji uvidíte nejen před vyprodaným sálem. Zavede vás také do zákulisí Lucerny a prozradí, jaký má před každým koncertem rituál.

„Byla jiná. Působila neuvěřitelně extravagantně a celá Praha si říkala, kdo to tady na té planetě přistál, tehdy v té totalitě,“ vzpomíná na společné hudební začátky její dlouholetý parťák, zpěvák a kytarista Petr Janda.

„Ona je taková vždycky dobře naložená okurčička,“ dodává.

S Petrou jsme se podívali i na místo, kde získala své první angažmá. Se vzpomínkami u bývalého Divadla Semafor dokonce došlo i na zpěv.

Nejmilejším místem Petry Janů je ale její chalupa v jižních Čechách, která ve středověku bývala kostelem.

„Je to prostě relax, koukám se do lesa a přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta. Loni mi sem chodila každé ráno srnka,“ říká Petra, která se tady naučila i zahradničit. „Na zpěvačku jsem neuvěřitelně šikovná,“ přiznává s úsměvem.

Kromě toho musíme prozradit, že celý štáb přesvědčila o tom, jak výtečná je kuchařka. „Strašně ráda ničím lidi jídlem, protože jsou to většinou věci, které já nejím.“ Co nám Petra Janů uvařila, se také dozvíte ve videu v úvodu článku.

Pořad Moje místa sledujte premiérově každé úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované