Hlavní obsah

Podívejte se: Kus ledu proletí u Jičína autem. Tak to dopadne, když řidič dodávky neočistí střechu

Podívejte se, jak nebezpečné je, když neočistíte auto od ledu a sněhu.Video: Policie ČR, Seznam Zprávy

 

Reklama

Štěstí v neštěstí měl řidič osobního auta, které v úterý trefil kus ledu uvolněný z protijedoucí dodávky. Led prolétl celým vozem. Incident zachytila jeho palubní kamera.

Článek

Kus ledu prolétl předním sklem a skončil až v zadní části vozidla. Jedenapadesátiletému šoférovi se nic nestalo, led prolétl přes místo spolujezdce, které bylo naštěstí neobsazené. Škoda na jeho vozidle je 70 tisíc korun.

Policisté teď hledají řidiče protijedoucí dodávky Peugeot, z níž se led uvolnil. Nehoda se stala na obchvatu Jičína směrem z Mladé Boleslavi na Úlibice. Porušil totiž zákon o provozu na pozemních komunikacích. „Novela nám jednoznačně říká, že řidiči musí před jízdou odstranit z vozidla i samotného nákladu kusy ledu a sněhu, které by se mohly během jízdy uvolnit,“ říká jičínský policejní mluvčí Aleš Brendl. Za neočištěné vozidlo hrozí bloková pokuta až 2 tisíce korun a 2,5 tisíce korun ve správním řízení.

Podobných nehod policisté jen na Jičínsku řeší kolem deseti za sezonu. „Není to problém jen u dodávek a nákladních automobilů, ale i těch osobních. I z nich často v zatáčkách a na kruhových objezdech led a sníh odpadává, čímž ohrožují i chodce,“ dodává Brendl.

Reklama

Doporučované