Hlavní obsah

Podívejte se na záběry z trampolínového centra, než ho v pátek zachvátil velký požár. Škoda za 20 milionů

Televize Seznam v trampolínovém centru, v němž v pátek hořelo, natáčela v létě.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V pátek u požáru zasahovalo 80 hasičů. O stavu budovy, u které se při požáru zřítila část střechy a hrozí zřícení štítové stěny, rozhodne v následujících dnech statik.

Článek

V areálu trampolínového centra v pražských Vysočanech, kde v pátek hořelo, od rána probíhá vyšetřování. „Vyšetřovatelé hasičů a policie vstoupili do budovy, místo události budeme kompletně předávat policistům. Jednotka z holešovické stanice na místě zůstává z preventivních důvodů,“ uvedli na Twitteru pražští hasiči. Policisté mají podle svého vyjádření při vyšetřování využít psa cvičeného na vyhledávání akcelerantů.

Škodu po pátečním požáru vyšetřovatel odhaduje na 20 milionů korun. O stavu budovy, u které se při požáru zřítila část střechy a hrozí zřícení štítové stěny, rozhodne v následujících dnech statik. Uvedl to mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Po páteční půlnoci na místě zůstala dvě hasičská družstva a výšková technika kvůli dohašování. Trampolínové centrum bylo tři týdny mimo provoz a uvnitř nikdo nebyl.

K požáru hasiči vyjížděli v pátek po 20:00. Budova na ploše 30 krát 50 metrů byla požárem zasažena v plném rozsahu. Poté se zřítila část střechy haly, ve které hořel převážně molitan a vybavení sportovního centra. Z hořící budovy stoupal hustý dým. Postupně na místě zasahovalo 80 hasičů. Chemici pražských hasičů a laboratoře z Kamenice měřili koncentrace nebezpečných látek v ovzduší, výsledek byl negativní. Velitel zásahu povolal na místo Český červený kříž, který pro zasahující hasiče zajistil zázemí. Obyvatelům v okolí policie doporučila, aby omezili větrání svých bytů.

Asi po 90 minutách od vzniku požáru se plameny dál nešířily, stále ale hrozilo zřícení jižní štítové stěny haly. „Po zhodnocení stavu stěny v 00:50 hodin bylo rozhodnuto, že stržení je v tuto chvíli riskantní. O dalším řešení stavu budovy rozhodne statik během následujících dnů,“ uvedl Kavka.

V hale do října působilo centrum Freestyle Kolbenka. Centrum koncem října na Facebooku k uzavření haly uvedlo, že majitel haly na jaře požádal o razantní zkrácení nájemní smlouvy. Podle centra chtěl majitel halu zbourat a postavit na místě lukrativnější nemovitost.

Reklama

Související témata:

Doporučované