Hlavní obsah

Podívejte se: Opilý řidič se v Brně zasekl na železničních kolejích. Vyprostit ho musel jeřáb

Incident zaznamenali strážníci na video.Video: Městská policie Brno

 

Reklama

Auto jedoucí po železniční vlečce upoutalo pozornost několika svědků za hypermarketem v Tkalcovské ulici. Jeden z nich zatelefonoval na linku 156 a upozornil strážníky, že kromě vlakových kolejí chtěl řidič využít i blízkou lávku, která slouží chodcům a cyklistům k překonání řeky Svitavy a je součástí vyhrazené stezky.

Článek

„To se mu však nepovedlo, a tak údajně najel zpátky na trať. Hlídka pořádkové jednotky městské policie našla octavii zaklíněnou kolmo v kolejišti. Měla proražený chladič a na místě řidiče seděl čtyřiašedesátiletý muž. Špatně vyslovoval a příliš jisté nebyly po vystoupení z auta ani jeho pohyby,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníkům se muž přiznal, že vůz řídil a před usednutím za volant podle svých slov popíjel pivo. Opilost potvrdila i dechová zkouška, která prokázala hodnoty okolo 1,6 promile alkoholu. Strážníci proto předali muže státním policistům jako důvodně podezřelého z trestného činu a požádali také hasiče, aby přijeli vzpříčený automobil vyprostit.

Reklama

Související témata:

Doporučované