Hlavní obsah

Podívejte se: Tak trénuje patnáctiletá dívka, aby mohla boxovat na olympiádě

Svět bez obalu: Patnáctiletá černohorská dívka sní o tom, že bude svou zemi v boxu reprezentovat na olympiádě. Takhle tvrdě trénuje.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bojana Gojkovičová z Černé Hory se ve své zemi stala vůbec první mezinárodní medailistkou v boxu. Na evropském juniorském šampionátu vyhrála zlato.

Článek

„Pro mě je box láska. Je to neuvěřitelný pocit dostat se do ringu a zvítězit. Nemohu to popsat. A i trénink mám ráda,” říká patnáctiletá Bojana Gojkovičová.

Zápasit začala v deseti letech. A zatím prohrála jen jediný zápas.

Kvůli tréninku vstává každý den v 5 hodin ráno. Běhá podél pobřeží nebo trénuje v tělocvičně v boxerském klubu v Budvě. Na dosud největší úspěch dosáhla v říjnu loňského roku – na juniorském mistrovství Evropy. Získala na něm zlatou medaili v kategorii do padesáti kilogramů.

Bojana říká, že by chtěla zlatou medaili obhájit i v příštím roce. A sní i o reprezentaci Černé Hory na olympijských hrách.

Podrobnosti v úvodním videu. Je součástí pořadu Svět bez obalu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované