Hlavní obsah

Podle Elona Muska řádí v Tesle záškodník. Vývoj nového elektromobilu nabírá zpoždění

Společnost Tesla vyvíjí Model 3.Video: Youtube.com

 

Reklama

Šéf společnosti Tesla Elon Musk v e-mailu zaměstnancům napsal, že nejmenovaný záškodník provedl změny v operačním systému Tesly a odeslal třetím stranám množství velmi citlivých údajů. Firma se potýká s problémy při vývoji nové řady svého elektromobilu.

Článek

Americká automobilka Tesla vyšetřuje sabotáž, které se dopustil jeden pracovník firmy. Nedočkal se povýšení, a tak zásahem do operačního systému zpronevěřil citlivá data. V e-mailu zaměstnancům, který v pondělí zveřejnila americká televize CNBC, to uvedl šéf výrobce elektromobilů Elon Musk.

Celkový rozsah škod zatím podle ředitele firmy, která bojuje se složitým startem svého s napětím očekávaného Modelu 3 určeného pro masový trh, není znám. Oficiální stanovisko společnost nevydala.

Podle Muskova e-mailu pracovník pod falešným uživatelským jménem provedl změny v operačním systému Tesly a odeslal nejmenovaným třetím stranám množství velmi citlivých údajů. Jeho přiznanou motivací mělo být upřené povýšení, firma záležitost ale tento týden prověří do hloubky, aby mohla vyloučit, že neměl komplice zvenčí.

„Jak víte, existuje dlouhý seznam organizací, které chtějí, aby Tesla zanikla," upozornil Musk zaměstnance s poukazem na ropný průmysl a spekulanty z Wall Street, kteří sázejí na propad akcií jeho firmy.

Reklama

Související témata:

Doporučované