Hlavní obsah

Podle hlasu ho zná snad každý. Z éteru promlouvá již desítky let. Ale poznáte ho podle tváře?

Podívejte se na rozhovor s mužem, kterého podle hlasu nejspíš poznáte.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Světový den rádia, který má poukázat na důležitost tohoto komunikačního prostředku a podpořit inovaci v oblasti nových médií, připadá na 13. února. Symbolicky jej oslavilo i Ráno na gauči na Televizi Seznam.

Článek

„Rádio je pro mě všechno. Seznámil jsem se s ním už kolem pátého roku, táta byl sportovní reportér, takže jsem jeho práci mohl sledovat doslova od prvopočátků. Ať už na stadionech, kam jsem s ním jezdil, nebo přímo na pracovišti, kde jsem viděl celý ten šrumec. Rádiem jsem byl odkojen. Jablko padlo strašně blízko,“ řekl ve studiu Seznamu Standa Sigmund, který už jako malý chlapec věděl, že prim bude v jeho životě hrát fotbal.

„Odmala mě lákal fotbalový míč, mám fotografie, jak jsem s fotbalem začínal už ve čtyřech letech, skončil jsem v pětačtyřiceti,“ dodal Sigmund a dokreslil, jak moc se změnily technické podmínky pro práci rozhlasáků.

„Možnosti, které mají reportéři v rádiích dnes, se s dobou minulou nedají vůbec porovnat. Dřív to byly pionýrské doby. Vzpomínám si, jak táta šel do terénu a s ním několik techniků, kteří na zádech tahali spoustu magnetofonů. Neexistoval přímý přenos, všechno se muselo složitě stříhat na páskách. Technika šla neuvěřitelně dopředu,“ řekl.

Celý rozhovor se Standou Sigmundem si můžete pustit v úvodním videu. Níže se pak podívejte na vstupy Radka Hrdiny z terénu, který vstával s Frekvencí 1 přímo ve studiu.

Radek Hrdina trávil Světový den rádia na Frekvenci 1.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované