Hlavní obsah

Podnikání je jako poker, říká muž, který prodal nejúspěšnější slevový portál v Česku

Prodá Tomáš Čupr Rohlík.cz? A kde vidí potenciál pro další superúspěšný internetový byznys?Video: Adam Junek

 

Reklama

Recept na úspěch podle Tomáš Čupra, který založil portály DámeJídlo.cz nebo Rohlík.cz? Vytrvalost. Nesmíte to vzdát po prvním nezdaru.

Článek

Svůj první milion vydělal v 27 letech. „Do vydělané miliardy mi ještě tak půlka chybí,“ říká ve Výzvě Seznamu o osm let později Tomáš Čupr, zakladatel portálu Slevomat.cz.

Právě tento slevový portál společně se svými investory prodal britské skupině Secret Escapes. Podle odhadů hodnota transakce překročila 1,5 miliardy korun.

„Díky Slevomatu se Češi naučili znovu cestovat po Česku. Vidím to na svých rodičích. Nepamatuji si, že by někdy někam jezdili, když jsem byl malý. Teď jsou pořád někde na výletě přes Slevomat. S novými vlastníky se teď zákazníkům rozšíří možnost cestovat do zahraničí. To už je něco, co jsme jako rodiče nebyli schopni našemu dítku, kterým Slevomat je, dát,“ popisuje Čupr, proč se rozhodli pro prodej. „Prostě přijde čas, kdy vaše dítě musí na vysokou,“ vysvětluje.

Jak se buduje úspěšný projekt? Jaké zvyky mají Češi při nákupech po internetu? Převálcují nás technologie? A jak to má hlavní vlastník projektu Rohlík.cz se zaměstnáváním Ukrajinců poté, co mu na jaře přes 80 z nich vyhostila cizinecká policie? Podívejte se ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované