Hlavní obsah

Podnikání je jako závody ferrari. Nesmíš se bát, že se odřeš, tvrdí miliardář z Bohemia Energy

Nevydržím být druhý. I na chodníku zrychluju, přiznává miliardář Písařík.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Mladým chybí touha uspět. Mohou za to i snadné půjčky, míní Jiří Písařík.

Článek

Než se se vší vervou vrhnul na trh s energiemi, pracoval pro francouzskou Arevu nebo globální poradenskou firmu Rödl a Partner. Dnes Jiří Písařík se svou firmou Bohemia Energy a více než milionem zákazníků drží pozici největšího tak zvaně alternativního prodejce energií. Rád říká, že za úspěšným mužem stojí vždy ještě úspěšnější žena. U Písaříků to prý platí dvojnásob.

„V dnešní době já naprosto postrádám elementární touhu mladé generace uspět. Tedy oni uspět chtějí, ale nechtějí pro to moc udělat. Já v jejich věku chtěl strašně uspět, vydělat peníze. Klidně jsem pracoval dvacet hodin denně a byl ochotný riskovat. Dnes vám mladí řeknou, že riskovat nebudou, že jim stačí, co mají,“ popisuje v novém díle Kam to bude? Písařík.

Důvodem podle něj může být i to, že na své sny lidé dosáhnou příliš snadno. „Začíná trošičku degenerovat společnost. Všechno je hrozně dostupné. Potřebuješ nový byt, fajn, půjčíš si. Potřebuju nové auto? Tak si jdu na něj půjčit, já nebudu čekat tři roky, než si na něj vydělám,“ uvažuje muž, který s rodinou patří v českém miliardářském žebříčku na 25. příčku.

Jak moc se podobá podnikání adrenalinu automobilových závodů, které Písařík miluje? Jak funguje manželský byznys Písaříkových, kdy Jiří tvrdí, že jeho žena je pracovitější? A proč byl špatným zaměstnancem?

Podívejte se v novém díle pořadu Kam to bude?, který vysílá celoplošná Televize Seznam.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované