Hlavní obsah

Miliardář Dědek opustil po 3 týdnech kandidátku Starostů

Podnikatel Dědek opustil kandidátku Starostů.

 

Reklama

„Kandidovat nakonec nebudu,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Článek

Sotva tři týdny trval pokus miliardáře Dalibora Dědka podílet se aktivně na české politice. Majitel firmy Jablotron se stal jedničkou kandidátky Starostů a nezávislých v Ústeckém kraji, teď se rozhodl na svůj post rezignovat.

Dědek tvrdí, že z kandidátky STAN odchází po dohodě s partajními šéfy a v dobrém. „Můj sponzorský dar hnutí zůstává, budu STAN dál podporovat,“ řekl byznysmen.

Hnutí, jehož kandidátku opouští, prý stále považuje za nejlepší na české politické scéně.

Starostové představili Dalibora Dědka jako novou tvář své partaje teprve začátkem srpna. Jeho angažmá tak končí po pouhých 24 dnech.

Děděk se v uplynulých třech týdnech s vervou zapojil do volební kampaně STAN, věnoval hnutí tři miliony korun. A osobně hledal - jak sám řekl - „slušné lidi“ na kandidátky partaje, jež v šibeničním termínu měnila volební strategii po rozpadu koalice s KDU-ČSL.

Reakce volebního lídra STAN Jana Farského na rozhodnutí podnikatele Dědka.Video: Anita Baselová

Pusťte si rozhovor s Daliborem Dědkem, který vznikl krátce poté, co oznámil plán kandidovat za STAN.Video: Zuzana Kubátová

Sám Dědek byl lídrem STAN v Ústeckém kraji, kde odsunul na post dvojky dlouholetého litvínovského komunálního politika a exposlance Milana Šťovíčka. A na kandidátky STAN Dědek přivedl - jak sám říká - 15 lidí.

Co se ve STAN stalo, když zkušený podnikatel narazil na zavedený partajní systém, sledujte v exkluzivním rozhovoru s Daliborem Dědkem ve videu nad tímto článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované