Hlavní obsah

Podnikatel Kokeš: Pekařství jsem si vysnil. Motivační knížky mě štvou

Foto: Osobní archiv Antonína Kokeše

Podnikatel Antonín Kokeš začínal s pohledy na Staroměstském náměstí, dnes ho živí deskové hry nebo kvalitní chleba.

Reklama

Článek

Antonín Kokeš je muž, který rád přichází věcem na kloub a nevadí mu dlouhé cesty pěšky. Zakladatel Albi a Antonínova pekařství si myslí, že zábavnější než příběhy velmi úspěšných lidí jsou příběhy těch středně úspěšných.

Můj dnešní host přijel na natáčení podcastu na bílém silničním kole. S širokým úsměvem, v paprscích listopadového slunce. Antonín Kokeš je úspěšný byznysman, dalo by se říct selfmademan, který před třiceti lety začínal jako prodavač u stánku v centru Prahy a dnes vlastní jako jediný majitel firmu s obratem miliardy a půl.

Je to Albi, český výrobce deskových her, mimo jiné. Ale pokud víc než hrám dáváte přednost svému žaludku či chuťovým buňkám, tak možná budete líp znát Antonínovo pekařství. I když množné číslo je víc na místě, takže Antonínova pekařství. V Praze jich je již sedm.

Můžu prozradit velmi interní informaci: pokud vše půjde dobře, tak v roce 2030 jich bude 15.

No a třetím podnikem Antonína Kokeše, který rozjel v tomto roce, je… a to si už poslechněte v podcastu. Napovím jen tolik, že jde o produkty, ve kterých se v ideálním případě snoubí ženská krása, láska ke sportu a hledání vnitřního klidu.

Kdo byl letos na jaře, v době první vlny covidu, v obchodě této firmy prvním zákazníkem? Poslechněte si to v našem povídání.

Mluvili jsme s Antonínem Kokešem také o světě, který přijde po pandemii. Jestli bude horší nebo lepší. A jestli my budeme horšími anebo lepšími lidmi. A v čem je nejistota, kterou současná krize přináší, pro lidi přínosná a obohacující.

A ještě se dozvíte, jestli má Antonín Kokeš rád motivační knížky. Proč ho víc než příběhy velmi úspěšných lidí baví příběhy těch středně úspěšných a jaká je nejdůležitější vlastnost, pokud vůbec nějaký úspěch chcete mít. Poslechněte si celý podcast v přehrávači v úvodu článku.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované