Hlavní obsah

Podnikatel Kvido Štěpánek mezi nejbohatšími Čechy. Obrat firmy Isolit Bravo přesáhl miliardu

Rozhovor s podnikatelem Kvido Štěpánkem v pořadu Byznys z 15. 2. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost Isolit-Bravo loni dosáhla obratu 1,08 miliardy korun. Podnikatel Kvido Štěpánek se tak dostal mezi nejbohatší Čechy, informuje magazín Forbes. Forbes nový žebříček miliardářů zveřejní v říjnu. Aby se na něm mohli bohatí objevit, musí mít jejich majetek odhadovanou hodnotu nejméně dvě miliardy korun.

Článek

Peníze pro něj nic neznamenají. Přitom Kvido Štěpánek míří mezi nejbohatší Čechy. Jeho plastikářská společnost Isolit-Bravo loni dosáhla obratu 1,08 miliardy korun a provozní ziskovost EBITDA 184 milionů. Štěpánek tak při ocenění dlouhodobého průměrného finančního výkonu fabriky a přičtení její hotovosti dostává vstupenku do klubu nejúspěšnějších Čechů. Štěpánek je přitom známý tím, že se nehoní za velkými penězi a drahými auty. Naopak. Sám si vyplácí minimální podíly na zisku a hodně peněz daruje regionu a potřebným.

Pomoc druhým chápe jednašedesátiletý Štěpánek z Orlických hor jako morální povinnost. Jeho firma tak potřebným rozdala desítky milionů. Za své činy si také odnesla Cenu VIA Bona. Pomáhá organizacím jako Lékaři bez hranic, UNICEF, Nadační fond Charty 77 a zaměřuje se hlavně na pomoc rodinám s handicapovanými dětmi. Sám Štěpánek je ženatý a má tři děti.

Štěpánkova firma zaměstnává 600 lidí a dodává díly do většiny světových automobilek. Kromě toho sází na vlastní výrobek – elektronické kolečko s názvem Motúčko.

Jak píše magazín Forbes, Isolit-Bravo nepoužívá k financování úvěry. Desítky milionů korun investuje firma výhradně z vlastního zisku.

Druhá část rozhovoru s Kvidem Štěpánkem, majitelem Isolit Bravo 15. 2. 2019.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované