Hlavní obsah

Podpora Zemanovi v kampani? Tentokrát už ne, říká Filip Renč

Politika rozděluje národ. Ten mediální tlak už nemám zapotřebí, říká Filip Renč.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Natočil volební spoty pro Miloše Zemana, ODS i pro zkrachovalou koalici KDU-ČSL a Starostů. Jak se režisér Filip Renč rozhoduje, pro koho z politiků bude pracovat a jak vzpomíná na svůj zatím poslední film Lída Baarová?

Článek

Naposledy na sebe Filip Renč upozornil letos v květnu, když představil svůj spot propagující volební spojení lidovců se Starosty a nezávislými. Paradoxní je, že po dvou měsících z celého projektu zbyl právě jen onen klip – obě strany se rozešly a jdou do voleb zvlášť.

„Dal jsem si na tom záležet. Velice mě zamrzelo, že to po tak krátké době zabalili,“ říká Renč v rozhovoru pro Seznam.

V minulosti natočil volební klipy i pro ODS a Miloše Zemana. Toho dokonce v minulé volbě prezidenta podpořil. Renč ve Výzvě Jiřího Kubíka vysvětluje, proč se už znovu do Zemanovy kampaně nezapojí. A dokonce se trochu distancoval od vyznamenání, které v roce 2014 od prezidenta dostal.

Na to, jak je těžké natočit emotivní volební spot a jak takovou práci ovlivňují stranické preference, se podívejte nahoře ve videu. Renč také mluví o averzích mezi umělci a o tom, jak se jeho snímek Lída Baarová dostal jako jediný český film do databáze amerického Netflixu. Prozradí také, na jakém snímku teď pracuje.

Reklama

Doporučované