Hlavní obsah

Podvodníci okrádají turisty v centru Prahy. Jeden se pokusil připravit o peníze i nás. Natočili jsme ho

Honest Guide: Podvodníci v centru města okrádají turisty. Podívejte se.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ten příběh je jednoduchý. V centru Prahy řádí skupiny ruličkářů, které turistům nabízí výměnu peněz. Nabízí výhodný kurz za euro. Turistům však místo českých korun dají prošlé rubly, které mají nulovou hodnotu. Podívejte se na video.

Článek

Posledních našich několik dní vypadalo velmi podobně. V centru Prahy jsme znovu našli skupinu lidí, která kazí pověst našemu městu. A z toho opravdu nemáme radost. Pozor, ruličkáři jsou zpátky! Naše mise začala. Občas to přináší menší sprint po pražských ulicích, kterého si všímají i kolemjdoucí.

Ruličkáři podvádí řadu turistů. Nabízejí dobrý kurz. Využijí zmatku na ulici a následně vám mezi české bankovky dají prošlé běloruské rubly, které zahraniční turista často nepozná a zamění za české peníze.

Ruličkář a jeho neúspěšná mise poprvé (video: Seznam, Honest Guide).Video: Seznam Zprávy

Výmluvy mají při našem odhalení pořád stejné. Začíná to celkem mile a končí to u výhrůžek.

„To nejsou moje peníze.“

„Já jsem hodnej. Netoč to, vybiješ si baterku.“

„Budete z toho mít problémy. Já si to nenechám líbít. Zavolám svýmu advokátovi.“

„Koukněte vypnout tu kameru. Jděte s ní do pr...“

Moc dobře ví, že naší jedinou zbraní je objektiv kamery.

„Naší prací je udělat vás slavnými. Nejsem policista, já jsem váš manažer a proslavím vaši tvář tak, aby všichni věděli, že se tady tohle děje.“

Celý příběh z našeho videa měl pokračování. Pan ruličkář, který dostal na Staroměstském náměstí pokutu pět tisíc korun, si měl více dávat pozor a dívat se kolem sebe. O několik dní později nám totiž znovu nabídl výměnu peněz a skončilo to pro něho další návštěvou policie.

Ruličkář a jeho druhý neúspěšný pokus (video: Seznam, Honest Guide).Video: Seznam Zprávy

Budeme moc rádi, když budete tohle video sdílet i mezi své přátele a bude varovat zahraniční turisty. Společně můžeme dostat tuhle nelegální činnost z ulic Prahy.

Honest Guide sledujte i na Facebooku.

Reklama

Doporučované