Hlavní obsah

Podvýživa, následky ničivého tajfunu, Češi v dluhové pasti. Člověk v tísni pomáhá už 25 let

Podvýživa, následky ničivého tajfunu, lidé v dluhové pasti. Člověk v tísni pomáhá už 25 let.

 

Reklama

Organizace Člověk v tísni slaví čtvrtstoletí od svého vzniku. Těchto 25 let znamená 18 milionů lidských životů, do kterých mohli lidé z této organizace vstoupit a svou pomocí je posunout k lepšímu.

Článek

Člověk v tísni pomáhá v zahraničí i České republice. Vedoucí liberecké pobočky Lukáš Průcha pracuje pro organizaci už 19 let, z toho 14 přímo s klienty.

„U nás na pobočce máme všechny druhy služeb - sociální služby, tedy terénní práci, dluhové poradenství nebo resocializaci, a vzdělávací služby, tedy podporu vzdělávání, předškolní kluby, nízkoprahový klub," říká Průcha.

Organizace s ročním rozpočtem 1,7 miliardy korun v současnosti působí ve 32 zemích světa.

Třeba v Demokratické republice Kongo je už tři roky za Člověka v tísni i Češka Karolína Šklebená. Úkoly tam jsou jiné než v ČR. V rozhovoru ve videu nahoře se podívejte, jak se v této středoafrické zemi daří potírat dětskou podvýživu a pomáhat lidem, aby se mohli bít za svá práva u soudů.

Na Filipíny jsme se zase spojili s šéfem tamní pobočky Pavlem Muroněm. Člověk v tísni tam začal působit hned poté, co střední část této asijské země v roce 2013 zpustošil supertajfun Haiyan. Zemřelo přes pět tisíc lidí. Dnes organizace pomáhá mimo jiné tamním zemědělcům.

Reklama

Související témata:

Doporučované