Hlavní obsah

Pohádce s Karlem Gottem se nedaří. Tvůrci nestihli Vánoce

Jaký je osud chystaného animáku s názvem Bubeník a princezna s hlasy Karla Gotta či Jiřiny Bohdalové?Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Animovaná pohádka Bubeník a princezna, kterou lidé zaregistrovali hlavně kvůli nepovedenému teaseru, nakonec o letošních Vánocích nebude. Tvůrci jsou ve skluzu, premiéra má být až v příštím roce.

Článek

Animovaná pohádka Bubeník a princezna, ve které hlavním postavám propůjčí hlas třeba Karel Gott nebo Jiřina Bohdalová, nakonec o Vánocích v kinech nebude. Tvůrci se dostali do skluzu, premiéru plánují na příští rok.

„Dodělali jsme dalších asi šest kreslených postav zvířátek a měnili jsme i linku scénáře,“ řekl Seznamu producent Petr Brych. Tvorbu podle něj zpomalila především tragická událost, která se týká jednoho ze členů týmu. „Rozšiřujeme tým a děláme, co je v našich silách, upozornili jsme naše partnery a nejsme určitě ani první, ani poslední filmový projekt, který nabere zpoždění,“ dodal Brych.

Teaser animované pohádky Bubeník a princezna obletěl sociální sítě v srpnu, reakce byly tehdy vesměs negativní. Především proto, že mnohým připomínal svou podobou počítačové hry z 90. let. Podle tvůrců pohádky ale šlo o svéráznou marketingovou kampaň. Ukázka měla být ve špatné kvalitě záměrně, aby vzbudila pozornost. „Máme v plánu další takové ukázky, které by lidi měly mást a šokovat,“ uvedl nyní opět Brych.

Postavy má dabovat Karel Gott, Jiřina Bohdalová, Jakub Kohák nebo Pavel Rímský a úvodní píseň nazpívala Tonya Graves. Pohádku chtějí rozšířit do světa a 4 procenta ze vstupného věnovat na pomoc dětem.

Tvůrci v srpnu Seznamu řekli, že oficiální upoutávku na pohádku, která má vypadat jinak, mají diváci očekávat na podzim. Celý film měl běžet v kinech na Vánoce.

Reklama

Doporučované