Hlavní obsah

Pohled, z kterého přechází zrak. V New Yorku je nová vyhlídka

Takový je výhled z nejvyšší vyhlídky na západní polokouli.Video: Karolína Štuková, Youtube.com

 

Reklama

Jeden z nejvyšších mrakodrapů v New Yorku zvaný Severní věž otevřel novou vyhlídku na město. Samotná budova ještě není kompletně postavená. Polovina komplexu se návštěvníkům otevřela během loňského roku, zbytek by měl být hotov do roku 2025.

Článek

Na americkou metropoli se nově turisté mohou podívat až ze 100. patra mrakodrapu vysokého 386,5 metru. Samotná plošina se nachází ve výšce téměř 345 metrů a nazývá se Edge NYC.

Svou výškou se vyhlídka stala tou nejvyšší na celé západní polokouli a pátým nejvyšším výhledem vůbec. Dohlédnout z ní lze za dobré viditelnosti až do sousedního státu New Jersey, napsal server Daily Mail.

Foto: EDGE NYC

Vyhlídka Edge NYC.

Vyhlídka byla postavena na mrakodrapu v jedné z novějších čtvrtí New Yorku, Hudson Yards. A za vstupné návštěvníci zaplatí 36 dolarů. V přepočtu tedy 830 korun. Newyorští rezidenti mají slevu dva dolary a děti celkem 5 dolarů.

„Z téhle perspektivy jste New York ještě neviděli,“ uvedl šéf Hudson Yards Experiences Jason Horkin. Ten popisoval vyhlídku jako procházku v oblacích. „Celý zážitek má návštěvníky inspirovat a zažehnout v nich novou vášeň pro New York. Místní tuhle atrakci musejí vidět a na svůj seznam by si ji měli přidat všichni cestovatelé,“ popsal.

Foto: EDGE NYC

Vyhlídka Edge NYC.

Foto: EDGE NYC

Vyhlídka Edge NYC.

Reklama

Související témata:

Doporučované