Hlavní obsah

Pohřby padlých vojáků budou tento týden. Rodiny souhlasí s účastí veřejnosti

Živý vstup Jaroslava Gavendy.Video: Seznam.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Chomutově, Hluboké nad Vltavou a Plzni se tento týden pozůstalí i veřejnost rozloučí s třemi českými vojáky padlými v Afghánistánu.

Článek

První pohřeb bude mít Martin Marcin, v úterý v kostele sv. Ignáce v Chomutově. Další pohřeb bude následovat ve čtvrtek, rozloučení s Kamilem Benešem bude v kostele sv. Jana Nepomuckého v Hluboké nad Vltavou. V pátek bude mít pohřeb nejmladší ze skupiny zabitých vojáků Patrik Štěpánek v kostele Panny Marie Růžencové v Plzni.

Informace o pohřbech zveřejnila na Facebooku Armáda České republiky. Rodiny všech tří vojáků souhlasí s tím, že rozloučit se může přijít i veřejnost.

Padlé vojáky povýšil in memoriam ministr obrany Lubomír Metnar do hodností štábních praporčíků.

Do sbírky pro rodiny tří padlých českých vojáků již lidé poslali přes čtyři miliony korun. Vojáci zemřeli v Afghánistánu při útoku sebevražedného atentátníka. Těla padlých minulý týden ve středu dopravil armádní letoun do Česka.

Česká armáda chce přímo v Afghánistánu vypátrat a dopadnout strůjce sebevražedného útoku, při kterém předminulý týden zemřeli tři čeští vojáci. Čeští kolegové padlých vojáků ze základny Bagrám se po útoku ještě nevrátili do společných hlídek, nikdo z nich se nechce předčasně vrátit domů.

Všichni tři vojáci sloužili u mechanizovaného praporu v Táboře. Padli během pěší hlídky nedaleko afghánského Bagrámu.

Reklama

Doporučované