Hlavní obsah

Pohřeb trochu jinak. Politika doprovodily na věčnost desítky tanečnic u tyče

Kuriózní pohřeb v Tchaj-wanu. Nahota, auta a totemy.

 

Reklama

Pohřební průvod tchajwanského radního se stal internetovou senzací.

Článek

Na kuriózním pohřbu tchajwanského radního města Chiayi City tancovalo 50 tanečnic na střechách naleštěných džípů. Tung Hsiang zemřel minulý měsíc v 76 letech a jeho rodina pro něj připravila honosné rozloučení, které korespondovalo s „jeho láskou k živé zábavě”, jak napsala místní média.

Tungův syn dokonce uvedl, že se mu jeho otec zjevil ve snu a že si přál, aby byl jeho pohřeb zábavný. Pohřební průvod zahrnoval tradiční totemy, bubeníky, nosiče vlajek a luxusní auta, na jejichž střechách tančilo 50 polonahých tanečnic u tyče.

Obyvatelé města Chiayi City se do průvodu přidali a později ocenili, že se Tungova rodina postarala o zábavu pro celé město. „Takhle to vypadá, když je někdo politik ,lidu’!” okomentoval událost jeden ze zúčastněných.

Na Tchaj-wanu jde překvapivě o poměrně rozšířený způsob, jak se pozůstalí loučí se svými blízkými - populárním se stal v 80. letech minulého století, kdy se tchajwanské ekonomice začalo dařit. Původ má tento zvyk ale mnohem dál v minulosti, kdy lidé najímali cizí ženy, aby truchlily v takových průvodech.

Nahotu do tradice přidaly až pohřby gangsterů, což se však velice rychle rozšířilo i mezi obyčejný lid. V současné době je celková nahota na pohřebních průvodech zakázaná.

Reklama

Související témata:

Doporučované