Hlavní obsah

„Pokémonový děda“. Populární mobilní hru hraje současně na 15 telefonech

Tchajwanský hráč Pokémon Go hraje na 15 mobilních zařízeních.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

70letý Tchajwanec zapálený do hry Pokémon Go, Čchen San-jüan, se stal hitem internetu. Jinak přezdívaný „Pokémonový děda“ byl natočen, jak hraje současně na 15 chytrých telefonech mobilní hru Pokémon Go. Při hraní sedí na svém jízdním kole, ke kterém má připevněn aparát, který drží všechna jeho zařízení.

Článek

Čchen nejprve sledoval hrát svého vnuka, později se naučil základní princip a hru si zamiloval. Jeho koníčkem se stala již v roce 2016. Svým působivým vynálezem, který mu umožňuje hrát na více mobilních zařízeních najednou, upoutal nejprve všechny jeho sousedy a známé, po zveřejnění videa zaujal celý svět.

Další vychytávkou, kterou Čchen vyrobil pro zlepšení kvality hry, je přenosné nabíjecí zařízení. To mu umožňuje hrát nepřetržitě celé noci. Čchen se přiznal, že měsíčně průměrně utratí za koupi virtuální měny až 300 dolarů (v přepočtu téměř 7000 korun). To však není vše. Pro hru je zapotřebí vybavení, které tchajwanského hráče přišlo již na více než 4800 dolarů (přes 110 000 tisíc korun).

Chytnete je všechny? Centrem Jokohamy se prošlo 1500 Pikachů

Svatý Petr místo Pikachu. Vatikán vydá obdobu hry Pokemon Go, hráči v ní budou sbírat světce

Stejně jako většina důchodců na Tchaj-wanu má i Čchen spoustu volného času. Svůj den většinou tráví na svém jízdním kole, kde má připevněný hrací stojan. Fanoušek hry Pokémon Go prozradil, že jeho hlavní motivací ke hře je velká komunita přátel, kteří s ním hru sdílí.

Pokémon Go byla dosud největším hitem mezi hrami s takzvanou rozšířenou realitou, kde se digitální postavy virtuálně dostávají do skutečného světa. Hru vyvinula firma Nintendo Co a Niantic Inc v červenci 2016.

Reklama

Doporučované