Hlavní obsah

Pokerová špička si vydělává statisíce, práce pro začátečníky to ale není, říká hráč Kokoška

Rozhovor s jedním z nejlepších hráčů pokeru Robertem Kokoškou. Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Poker se dá naučit i na internetu, začátečníkům ale jeden z nejlepších českých hráčů pokeru Robert Kokoška radí, aby se drželi při zemi a s hrou začali „s drobnými“.

Článek

Mezi sporty patří také karetní hry a tou nejoblíbenější z nich je poker, konkrétně Texas Hold'em. Hra, která je stejně jako s kartami spojená také s blafováním, se vyvinula už ve dvacátých letech minulého století ve Spojených státech. Dnes je poker celosvětově rozšířený, v kasinech se pravidelně pořádají živé turnaje a hojně se hraje také na internetu.

Nedávno ale došlo k omezení internetového hazardu, řada hráčů se tak přeorientovala na živou hru v kasinech. A to je i případ dnes devětadvacetiletého Roberta Kokošky. Slibnou fotbalovou kariéru zbrzdilo zranění, a tak se do popředí dostal právě poker. Dnes, po sedmi letech profesionální kariéry, patří Robert ke špičce české pokerové scény a brousí si zuby i na mistrovství České republiky, které je na programu v kasinu Rebuy Stars Savarin v centru Prahy v polovině dubna.

Finanční atraktivita české pokerové scéně nechybí. Špička si měsíčně vydělá stovky tisíc korun, velké turnaje nabízejí i milionové výhry.

A jak se dá poker naučit? „Ideálně přes zkušenějšího kamaráda, jde to ale i na internetu skrze výuková videa,“ říká Robert Kokoška. Jak moc je poker skutečně o kartách, které mají hráči v ruce, jak je to s blafováním a co Robert doporučuje začátečníkům, se dozvíte nahoře ve videu.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované