Hlavní obsah

Pokladna divadla Komedie ožije kafkovskými performancemi

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zavřenou pokladu divadla Komedie v pasáži na rohu Jungmannovy a Lazarské ulice ode dneška na pět dní obsadí umělci. Budou na omezeném prostoru ztvárňovat motivy z povídek Franze Kafky.

Článek

Pořadatelé festivalu divadelní a jiné alternativy …příští vlna/next wave…tak chtějí kolemjdoucím zprostředkovat kulturní zážitky, za nimiž stále ještě nemohou chodit do divadel.

„V pondělí 10. května se otevřou obchody, my od tohoto dne budeme uvádět v zavřené pokladně divadla Komedie mnohahodinové kafkovské performance a projekci, která zdokumentuje, jak se umělcům na samotce – tedy v proskleném, izolovaném kvádru – dařilo,“ uvedla dramaturgyně festivalu Lenka Dombrovská.

Vybrala pět krátkých povídek – Umělec v hladovění, O podobenstvích, Bída starého mládence, Šaty a V noci. Umělcům tím nabídla témata, jako je tvorba a její smysl, samota, nejistota, ale také skutečnost, pravda, ironie a očekávání.

Performance mohou diváci při dodržení současných hygienických pravidel sledovat po celou dobu trvání. Jsou však určeny především pro náhodné kolemjdoucí, aby jim nečekaný výjev, odehrávající se v několik měsíců zamčeném prostoru, obohatil jejich obvyklou cestu.

Reklama

Související témata:

Doporučované