Hlavní obsah

Pokud jde o jídlo, jsem Češka. Americká zpěvačka Tonya Graves má domov v Praze

„Synové moji vášeň pro nakupování bot nesdílí,“ říká zpěvačka Tonya Graves.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před 24 lety přijela do Evropy, protože toužila žít v Paříži, ale zakotvila v Praze. Od koho má Tonya Graves nejraději svíčkovou? A proč miluje boty? Zjistíte v bonusu k pořadu Moje místa.

Článek

„Víc, než kolik bych jich měla mít,“ odpovídá zpěvačka šalamounsky na otázku, kolik párů bot vlastně má. „Jsem nejstarší z pěti dětí, a když jsem byla malá, byli jsme chudá rodina. Dostala jsem každý rok boty do školy, nové boty na Velikonoce a žabky na léto,“ vysvětluje důvod své vášně pro nakupování bot.

V obchodě ji zaujaly pudrově růžové lodičky. „Výborná barva, kterou si můžu vzít k milionu věcí. A zajímavější než béžová,“ vysvětluje při zkoušení. Užívá si chvíli pro sebe, protože její dva synové vášeň pro nakupování nesdílejí. „Pro ně je důležité, že mají něco na noze.“ Jaký má Tonya „muzejní“ kousek v botníku? A stává se jí, že si občas koupí pár, který ji okouzlil, ale nosit ho nemůže?

Dalším zpěvaččiným oblíbeným místem je pražská Kampa, chodí sem krmit labutě. Při nedělní procházce s kamerami ovšem bylo u břehu víc kachen. I těm Tonya nabízela pečivo. „No pojď, mám takovej krásnej českej rohlík, to nedostaneš v Německu nebo ve Francii,“ lákala opeřence. Co má z české kuchyně ráda ona? Kdo podle ní umí uvařit nejlepší svíčkovou? A proč se v Americe nejedí buchtičky se šodó k obědu? Dozvíte se ve videu nahoře.

Premiéru Mých míst Tonyi Graves Televize Seznam vysílá v úterý 21. května ve 20:00, po nich následují Intimní zpovědi. Zpěvačka vás zve na Křivoklát, do Českého muzea hudby, na představení, ve kterém podporuje začínající herce a zpěváky, ale i na Olšanské hřbitovy. A ve zpovědích vysvětlí, jak za její cestu do Evropy může vyražený zub, jestli my Češi jsme xenofobové a v čem je po rozvodu dobrá střídavá péče.

Starší díly pořadů si můžete pustit v archivu na videoportálu Televize Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

Sledujte nás i na Facebooku.

Reklama

Doporučované