Hlavní obsah

Policejní video: Rachejtle fanoušků Plzně zranila ženu na tribuně

Policejní video ukazuje okamžik, kdy rachejtle zranila ženu.Video: Twitter.com/ PolicieCZ

 

Reklama

Policie zadržela dva fanoušky fotbalového klubu Viktorie Plzeň. Ti házeli výbušniny mezi fanoušky pražské Sparty a několik jich zranili.

Článek

Sobotní zápas mezi pražskou Spartou a plzeňskou Viktorií přerušila policie. Důvodem bylo agresivní chování plzeňských fanoušků, kteří mezi fanoušky Sparty házeli výbušniny a několik jich zranili. Po zásahu těžkooděnců a vyvedení fanoušků Viktorie zápas pokračoval dál a Sparta vyhrála 4:0.

Policie na twitterovém profilu zveřejnila záběry z exploze jedné z výbušnin. Kromě toho oznámila, že v souvislosti s tím zadržela dvě osoby, které obvinila z výtržnictví, dalších patnáct lidí je podezřelých ze spáchání přestupku. Dohromady zajistili policisté 21 lidí.

Sparta se podílí na vyšetřování spolu s policií, k dispozici jí dala i kamerové záznamy. Na facebookových stránkách zveřejnila výzvu ke spolupráci s ostatními kluby na vyhnání všech agresorů z řad publika. „Mrzí nás, že vhazováním pyrotechniky ze sektoru hostů byli zraněni okolní fanoušci,“ reagovala Sparta na události, které předcházely desetiminutovému přerušení zápasu.

Reklama

Související témata:

Doporučované