Hlavní obsah

Policejní záběry: Bleskový zátah na drogového velkodealera

Dealer prodával drogy nejen v Česku, ale také v Rakousku.Video: Policie ČR

 

Reklama

Dvaatřicetiletý muž z Břeclavska podle policie obchodoval s drogami ve velkém. Kriminalisté ho obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a spolu s ním další tři muže. Obviněným hrozí až dvanáctiletý trest vězení.

Článek

„Kriminalisté muže viní z výroby téměř pěti kilogramů marihuany, s více než 80 kilogramy této drogy obviněný také zprostředkoval obchod. Distribuoval i 445 tablet extáze a 96 gramů kokainu,“ uvedl mluvčí Pavel Šváb.

Muže zadrželi jihomoravští kriminalisté ve spolupráci s policisty z Útvaru rychlého nasazení a rakouskými kolegy na začátku listopadu. Nelegální aktivity hlavního podezřelého policie sledovala delší dobu.

Obviněný drogy prodával nejen v ČR, ale měl také odběratele v Rakousku, uvedla policie. Z vyšetřování vyplývá, že si v některých případech sjednával i kurýry. „Kurýři jezdili nejčastěji do Štýrského Hradce a do Vídně,“ uvedl mluvčí.

Při provedených domovních prohlídkách kriminalisté zajistili téměř 30 kilogramů sušené rostlinné hmoty, 2 000 eur (asi 52 000 korun), telefony, váhy, hnojivo a další věci. Hlavní podezřelý je ve vazbě, ostatní jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

Doporučované