Hlavní obsah

Policejní záběry: Dramatická záchrana těžce zraněného muže z nabouraného auta

Muž byl v bezvědomí a nedýchal, k jeho záchraně použili policisté defibrilátor. Zraněnému masírovali srdce a zajistili umělé dýchání. Při resuscitaci se muže podařilo přivést zpátky k životu.Video: Policie ČR

 

Reklama

Policistům se podařilo přivést zpět k životu muže z těžce nabouraného auta. Záchranu zachytily policejní kamery.

Článek

Před půl druhou v noci se stala na ulici 5. května v Praze 4 vážná dopravní nehoda, ke které bylo vysláno několik policejních hlídek.

„Mezi prvními byli na místě policisté z pohotovostní motorizované jednotky, hlídka psovodů a policisté z pražské cizinecké policie, kteří dorazili během čtyř minut. Policisté museli nejprve zaklíněného muže dostat ven z vozu, aby mu mohli začít poskytovat první pomoc. Jelikož byl muž v bezvědomí a nedýchal, tak k jeho záchraně použili defibrilátor a postupovali podle instrukcí. Zraněnému několik minut ve spolupráci s hasiči masírovali srdce a za pomoci ambuvaku zajistili umělé dýchání. Při resuscitaci se muže podařilo přivést zpátky k životu a následně si ho do své péče převzali záchranáři,” uvedl mluvčí Jan Daněk.

Ve vozidle cestovali při dopravní nehodě dva lidé, kteří se zranili a následně si je převzali do své péče pražští záchranáři. Muž, jenž vozidlo řídil, se ještě na místě podrobil dechové zkoušce i testu na drogy, kdy oba výsledky byly negativní.

„Proč k dopravní nehodě došlo, budou nyní vyšetřovat kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,” dodal Daněk.

Reklama

Související témata:

Doporučované