Hlavní obsah

Policejní záběry: Prahou se řítil v protisměru, ignoroval semafory a policistům házel pod kola kovové ježky

Záběry policistů ukazují zběsilou honičku.Video: MP Praha

 

Reklama

Rutinní přestupek, projetí zákazu vjezdu, se zvrhl v automobilovou honičku. Řidič se nebezpečně řítil Prahou jednosměrkami, v protisměru a ignoroval červenou na semaforech. Strážníkům, kteří jej stíhali, házel pod kola kovové ježky. Podívejte se na video z kabiny policejního vozu.

Článek

Celostátně hledaný, navíc ozbrojený, agresivní mladík ujížděl strážníkům ulicemi Prahy 4. Křižovatky projížděl na červenou a z vozidla dokonce vyhazoval kovové ježky. V Türkově ulici při průjezdu křižovatkou na červenou jeho jízda skončila nárazem do jiného vozidla. V dalším útěku muži zabránily až namířené služební zbraně strážníků.

Honička začala v Nuselské ulici, kde si policisté všimli osobního vozidla, jehož řidič nerespektoval zákaz vjezdu. Hlídka se proto rozhodla auto zastavit. „Následovala však nečekaná agresivní reakce řidiče. Muž otočil vozidlo do protisměru a začal strážníkům ujíždět Svatoslavovou ulicí směrem na Pankrác. Nerespektoval přitom červenou na semaforech, kruhové objezdy projížděl v protisměru a ohrožoval vysokou rychlostí ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Čihák.

Při průjezdu ulicí Podle Kačerova dokonce vyhodil z vozidla několik kovových ježků. „Strážníci se ale dokázali úhybným manévrem vyhnout a nebezpečného pachatele dále pronásledovali. Ani při průjezdu další křižovatkou ulic 5. Května a Türkova řidič nerespektoval červený signál ‚Stůj‘ a střetl se s protijedoucím vozidlem,“ dodal Čihák.

V dalším útěku nebezpečnému šoférovi hlídka zabránila namířenými služebními zbraněmi. „Strážníci mu následně za pomoci donucovacích prostředků přiložili služební pouta a omezili ho pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě,“ uzavřel Čihák.

Při kontrole, zda není mladík ozbrojen, u něj strážníci našli celý arzenál zbraní: nůž, teleskopický obušek a nabitou střelnou zbraň. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Následně bylo zjištěno, že po agresivním řidiči bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Případ si k dalšímu šetření převzali policisté.

Reklama

Související témata:

Doporučované