Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, kteří vybrali trezory ve známém pražském divadle

Švandovo divadlo v Praze.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Dlouho nebylo vůbec jisté, zda se loupež podaří policii vyřešit. Vypadalo to na takřka dokonalý zločin bez zásadních stop.

Článek

Policie skoro po roce vyřešila loupež dvou trezorů s penězi, které lupiči odnesli ze Švandova divadla v Praze. Ukázalo se, že loupili bývalí zaměstnanci firmy, která v divadle dělala servisní práce.

Loupež se stala krátce před koncem roku 2017. Třicátého prosince okolo třetí hodiny ráno přepadli dva maskovaní lupiči ostrahu divadla na pražském Smíchově. Hlídače přivázali ke sloupu v hledišti a odvezli dva trezory. V těch bylo dohromady přibližně dvě stě tisíc korun.

Policie na začátku vyšetřování neměla mnoho stop. Jednou z nich byly záběry z pouličních kamer ukazující ujíždějící auto. Po jeho posádce původně policie pátrala jako po svědcích události. Nakonec se ale ukázalo, že šlo o pachatele.

Dlouho přitom nebylo vůbec jisté, že se zločin podaří policii vyřešit. Provedením to vypadalo na takřka dokonalý zločin bez zásadních stop.

Kde udělali lupiči chybu, která je prozradila, to v tuto chvíli policisté nechtějí říci, protože vyšetřování ještě neskončilo. Potvrdili ale, že jednou z vyšetřovacích verzí od začátku bylo, že divadlo mohl přepadnout někdo z jeho bývalých pracovníků. Lupiči totiž dobře věděli, kde trezory jsou.

Oběma podezřelým hrozí v případě odsouzení až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované