Hlavní obsah

Policie hledá útočníka, který rozbil jinému muži hlavu dlažební kostkou. Jen tak, bez důvodu

Bezpečnostní kamera zachytila útočníka, když utíkal z místa činu.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Může to být nebezpečný šílenec, nebo třeba nezvladatelný narkoman. Policie vyhlásila pátrání po muži, který jen tak v centru Prahy napadl mladého muže dlažební kostkou a vážně ho zranil na hlavě. Oběť měla velké štěstí, že napadení přežila.

Článek

Stalo se to na konci srpna ve Vratislavově ulici pod Vyšehradem. Mladý muž se ve čtyři hodiny v noci vracel domů. Na chodníku ho míjel neznámý muž. Ten se pak otočil a mladíka začal bít do hlavy. Útočník měl v ruce dlažební kostku a své oběti způsobil velmi vážná zranění.

„Vůbec jsem nechápal, co se děje. Toho muže jsem nikdy předtím neviděl. Prostě mě jen tak začal mlátit,” popisuje událost napadený muž.

„Na hlavě mám čtyřicet centimetrů stehů. Mám zranění i jinde na těle. Bojím se teď sám vycházet z domu,” dodává.

Motiv zločinu je pro policii záhadou. Napadenému mladíkovi se totiž nic neztratilo. Neměl u sebe žádné peníze, útočník mu ale nevzal ani mobil. Policie se obává, že hledaný muž svou oběť napadl náhodně. To by znamenalo, že by mohl útok v budoucnu zopakovat.

Policie zatím věc řeší jako těžké ublížení na zdraví, za které hrozí pachateli až deset let vězení. Má k dispozici jeden krátký záběr z bezpečnostní kamery, na kterém je pachatel zachycený, jak utíká z místa činu.

Pokud pachatele kdokoliv pozná, může policii informovat na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Doporučované