Hlavní obsah

Policie hledá žháře s popálenýma rukama, v Praze zapálil devět aut

Foto: ČTK, ČTK

Hasiči zasahují u požáru osobních aut v Praze 9.

Reklama

Požár, který v sobotu časně ráno zničil nebo poškodil devět osobních automobilů v ulici Na Obrátce v Praze 9, podle kriminalistů zřejmě někdo úmyslně založil. Kamery totiž zachytily výbuch a útěk pachatele z místa činu.

Článek

Na záběrech je také vidět, jak utíkajícímu pachateli hoří obě ruce a zřejmě bude vážně zraněný. Policie proto požádala zdravotníky či lékárníky, které mohl takto popálený člověk vyhledat, aby se ozvali na linku 158. O spolupráci žádá i další lidi, kteří si ho mohli všimnout nebo mají k případu jakékoliv informace. Oheň způsobil škodu zhruba pět milionů korun.

„Požárem bylo poškozeno celkem devět vozidel, z nichž čtyři totálně, a škoda je odhadnuta na pět milionů korun. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi,“ uvedl na webu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Hasiči plameny lokalizovali za sedm minut, asi hodinu oheň dohašovali, sdělil ČTK mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Policie oznámila, že od požáru devíti vozidel utekl pachatel, kterému hořely ruce. Přidala i kamerový záznam výbuchu a utíkajícího člověka. „S popáleninami mohl vyhledat lékařské ošetření nebo navštívit lékárnu. Žádáme, aby se na linku 158 ozvali zdravotníci nebo lékárníci, kteří přišli do styku s člověkem, jenž má popálené ruce,“ vyzvali policisté.

Reklama

Související témata:

Doporučované