Hlavní obsah

Nový podezřelý v kauze zmizení tříleté Madeleine: 43letý Němec

Foto: Twitter.com/rayne_bellx

Tříletá Madeleine McCannová.

Reklama

Britská policie 13 let po zmizení tříleté Madeleine McCannové identifikovala nového podezřelého. Informoval o tom web CNN.

Článek

Madeleine zmizela večer 3. května 2007 z rekreačního apartmánu na rodinné dovolené v portugalském letovisku Praia da Luz, zatímco její rodiče večeřeli s přáteli v nedalekém tapas baru. Případ získal velkou pozornost britských médií. Madeleine nikdy nebyla nalezena a dosud nikdo nebyl z jejího zmizení obviněn.

Novým podezřelým je Němec, který je v současné době v Německu uvězněn kvůli jiné záležitosti, sdělila britská metropolitní policie pro CNN.

Policie podezřelého neidentifikovala, ale popsala ho jako 43letého bílého muže, který žil v jihoportugalské oblasti Algarve od roku 1995 až do roku 2007, kdy Madeleine zmizela.

„Madeleine zmizela už před 13 lety. Nikdo z nás si nedokáže představit, jaké to pro její rodinu musí být, nevědět, co se stalo nebo kde je,“ píše se v policejním prohlášení.

„Po desátém výročí od jejího zmizení obdržel britský policejní sbor informace o německém muži, o kterém bylo známo, že se v Praia da Luz a okolí pohyboval. Tento muž je podezřelým z Madeleinina zmizení,“ uvedl hlavní inspektor Mark Cranwell.

Policie navíc odhalila podrobnosti o dvou autech spojených s podezřelým v době zmizení Madeleine McCannové. „Prvním z nich je obytný vůz VW T3 Westfalia s portugalskou poznávací značkou,“ uvádí se v prohlášení. „Druhým vozem je britský Jaguar z roku 1993 s německou poznávací značkou,“ píše se dále.

Britská policie Madeleinino zmizení přezkoumává od roku 2011 v rámci operace zvané Grange. Detektivové dosud prošli přes 40 000 dokumentů spojených se zmizením tříleté dívky. Operace Grange k červnu 2019 stála nejméně 11,75 milionu liber, v přepočtu 350 milionů korun.

Reklama

Doporučované