Hlavní obsah

Policie na festivalu ve Varech poprvé používá systém proti dronům

Policie na filmovém festivalu ve Varech.

 

Reklama

Na filmový festival v Karlových Varech se dlouho dopředu připravuje i policie. První stupeň ohrožení terorismem platí i tady. Návštěvníci tak nyní v ulicích mohou potkat víc hlídek vybavených dlouhými zbraněmi. Poprvé v Česku je také na festivalu použit speciální systém na rozpoznávání dronů.

Článek

Už je to takový karlovarský kolorit. Krádeže, výtržnictví nebo rušení nočního klidu patří k festivalu stejně neodmyslitelně jako Thermal nebo Pupp.

Největším lákadlem jsou pro zloděje opuštěné tašky a kabelky. Během týdenního festivalu takových krádeží policie eviduje několik desítek.

Letos, na 52. ročníku festivalu, je ale přece jen něco jinak. Je vidět více hlídek. Na festival v Karlových Varech každý rok dorazí kolem 11 tisíc diváků a bezpečnostní rizika u takto masové akce nejsou malá.

Policisté nově mapují vzdušný prostor a zajímají se především o výskyt dronů. Tento bezpilotní letoun totiž nesmí létat v obydlených oblastech, pouze na zvláštní povolení. Nový speciální systém, využitý poprvé právě zde na festivalu, dokáže zjistit, kdo dron ovládá.

Policisté zatím na festivalu identifikovali čtyři drony, ve všech případech se jednalo jen o dětskou hračku.

Reklama

Doporučované