Hlavní obsah

Oddělené končetiny, hlava a nůž. Dánská policie o nálezu částí těla zavražděné novinářky

Mluvčí dánské policie vysvětluje podrobnosti ke zmizelé novinářceVideo: Reuters

 

Reklama

Dánská policie nalezla část těla, která patří švédské novinářce Kim Wallové. Uvádí to Sky News. Podle BBC jde o hlavu ženy. Policisté ji našli v pytli.

Článek

Policie nalezla hlavu, nohy a oblečení švédské novinářky Kim Wallové. Ty z moře vylovili potápěči v plastovém pytli, který byl zatížen kovovými předměty spolu s nožem. Podle předchozích informací byly od těla úmyslně odděleny ruce, nohy a hlava. Tělo na pobřeží našel 22. srpna cyklista. Plastový pytel byl nalezen poblíž místa.

Na zohavené mrtvole švédské novinářky Kim Wallové, která zemřela v srpnu, se našlo 15 bodných ran. Ze zabití ženy je podezřelý dánský majitel amatérsky postavené ponorky Peter Madsen, který ale tvrdí, že novinářka v jeho plavidle zemřela nešťastnou náhodou. Žalobce podle agentury AP uvedl, že Madsen Wallovou usmrtil v zatím neupřesněné době mezi 10. a 11. srpnem.

Majitel ponorky se přiznal, že novinářka zemřela na palubě plavidlaVideo: AP

Policie objevila v Madsenově počítači videa zachycující mučení a popravy žen. Madsen podle agentury AFP tvrdí, že mu daný pevný disk nepatří a že do jeho ateliéru mělo přístup mnoho lidí.

Policie už dříve Madsena obvinila z vraždy třicetileté reportérky. Soud jej ale zatím drží ve vazbě jen pro podezření z neúmyslného zabití a zohavení mrtvoly.

Na začátku září během prvního veřejného jednání Madsen uvedl, že Wallovou v ponorce zabil těžký poklop, který na ni spadl. Dodal, že byl situací otřesený, jednal nelogicky a zvažoval sebevraždu. Pak si vše ale rozmyslel, tělo vhodil do moře a ponorku nechal na moři záměrně ztroskotat. Popírá, že ženu zavraždil, přiznal jen, že s tělem nakládal nevhodně.

Novinářka byla naposledy spatřena 10. srpna, kdy nastoupila do Madsenovy ponorky, o níž psala reportáž. Konstruktér nejprve tvrdil, že Wallová sice v jeho plavidle byla, ale později z něj vystoupila. Ponorka nakonec ztroskotala, Madsen se zachránil a Wallová byla od té doby nezvěstná. Její trup se našel 21. srpna na pobřeží Kodaně.

Reklama

Související témata:

Doporučované