Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat exstarostu Varnsdorfu kvůli pronájmu radarů

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Případ pronájmu radarů ve Varnsdorfu policie vyšetřila, chce obžalovat několik lidí. V případu se mimo jiné mělo podplácet.

Článek

Policie ukončila vyšetřování pronájmu radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu na Děčínsku a navrhla obžalovat čtyři lidi a jednu firmu. Mezi nimi i bývalého starostu Stanislava Horáčka (ANO), který byl několik týdnů ve vazbě, a někdejšího místostarostu Josefa Hambálka (ANO). Dnes to napsal deník Mladá fronta Dnes.

Státní zástupce Jan Veselý listu řekl, že policie navrhuje obžalovat všechny, proti nimž bylo zahájeno trestní stíhání. Stíhaná firma Water Solar technology, která na základě veřejné zakázky radary provozovala a dostávala peníze za každý zjištěný přestupek, podle policie neoprávněně získala přes 20 milionů Kč.

Obviněných, kteří vinu odmítají, se mají týkat podle deníku celkem čtyři trestné činy. Vedle zjednání výhody při zadání veřejné zakázky také trestné činy podplacení, legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti a zneužití pravomoci úřední osoby.

Reklama

Doporučované