Hlavní obsah

Policie objevila 200 mužů zamčených v obchodě. Pašeráci jim slíbili lepší život

Běžence z Bangladéše našla indonéská policie v zamčeném obchodě.Video: Renáta Matoušková, Reuters

 

Reklama

V zamčeném obchodě našla indonéská policie skoro 200 běženců z Bangladéše. Pašeráci se je snažili dostat do Malajsie. Policii upozornili sousedé, kteří si všimli podezřelých zvuků. Muže pak policie předala imigračnímu úřadu.

Článek

Pašeráci lidí se snažili dostat do Malajsie 193 mužů z Bangladéše. Plán jim překazila policie, když muže našla zamčené v obchodě na indonéském ostrově Sumatra ve městě Medan. Na běžence upozornili policii sousedé, poté co slyšeli z obchodu podezřelé zvuky. Informovala o tom místní média.

Do Indonésie se muži dostali na turistické vízum. Z Bangladéše cestovali přes ostrov Bali a město Yogyakarta. Podle indonéských úřadů se muži snažili do Malajsie dostat kvůli práci.

Jeden z běženců řekl agentuře Reuters, že je pašeráci zavřeli ve velmi stísněných prostorách, kde několik mužů pak následkem nedostatku vzduchu omdlelo.

Policie předala muže imigračnímu úřadu, který je pošle zpátky do Bangladéše.

Úřady později oznámily, že se nejedná o Rohingy, muslimskou menšinu žijící v Barmě. Ti se kvůli pronásledování a násilí už několik let snaží dostat do Malajsie, ve které je islám náboženskou dominantou.

Reklama

Doporučované