Hlavní obsah

Policie obvinila dva z mužů, kteří v Butovicích brutálně napadli ochranku. Hrozí jim až 12 let vězení

Záznam incidentu z letošního dubna. Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Policie obvinila dva muže, kteří se v dubnu letošního roku nejaktivněji podíleli na surovém napadení ochranky v pražských Nových Butovicích. Mladíci se kriminalistům přihlásili sami.

Článek

Pražští kriminalisté obvinili dva podezřelé z dubnového útoku na zaměstnance ostrahy obchodního centra v Nových Butovicích. Oznámil to v úterý mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Mladíkům za vznesená obvinění hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Hlavním podezřelým je jednadvacetiletý muž, kterého vyšetřovatel obvinil z trestných činů těžké ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem ublížení na zdraví a z výtržnictví. Za tyto delikty hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až ve výši 12 let.

Druhého, o dva roky staršího útočníka policie obvinila z přečinu výtržnictví, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Oba muži jsou doposud netrestaní.

Mladíci se kriminalistům přihlásili sami, později se k brutálnímu útoku i doznali.

K incidentu došlo 6. dubna v parku nedaleko obchodního centra v pražských Nových Butovicích. Skupina asi 15 podnapilých mladíků tehdy surově napadla příslušníky ostrahy, kteří muže napomenuli za hlučné chování. Oba napadení následně skončili v péči záchranářů.

Reklama

Doporučované