Hlavní obsah

Policie prověřuje muže, který hajloval na demonstraci SPD

Foto: Reflex.cz

Záběry muže se zvednutou pravicí se objevily na sociálních sítích.

Reklama

Záběry muže se zvednutou pravicí se objevily na sociálních sítích.

Článek

Policisté se zabývají mužem, který ve čtvrtek hajloval při demonstraci SPD v Praze. Jeho snímky se objevily na sociálních sítích.

„Kriminalisté již 43letého muže vyslechli a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka,“ uvedla policie na Twitteru.

Snímky muže se objevily na sociálních sítích. Policisté na jejich základě muže kontaktovali a vyslechli.

V Praze se ve čtvrtek střetli příznivci a odpůrci SPD. Lidi demonstrující proti SPD policisté z místa akce vytlačili. Deset lidí zadrželi za neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

„Policie průběh akcí monitorovala a pořízené záznamy bude pečlivě vyhodnocovat. Stejnou pozornost budou policisté věnovat i příspěvkům na sociální síti a zjištěná protiprávní jednání řešit dle zákona,“ oznámili policisté. „Pozornosti kriminalistů neunikl ani onen ‚hajlující‘ chlapík v zeleném baretu. Jeho totožnost už policisté znají,“ doplnili policisté ve čtvrtek.

SPD ve čtvrtek odpoledne na Václavském náměstí v Praze pořádala při příležitosti zahájení kampaně pro evropské volby demonstraci proti „diktátu Evropské unie“. Akce se podle odhadů ČTK zúčastnilo několik stovek lidí. V dolní i horní části náměstí se shromáždili také názoroví odpůrci SPD, kteří se snažili akci hnutí přehlušit.

Deset lidí policisté zadrželi kvůli neuposlechnutí výzvy úřední osoby, podle policie nebyl při zásahu nikdo zraněn.

Reklama

Doporučované