Hlavní obsah

Policie obvinila pracovníka finanční správy, že si řekl o úplatek deset milionů

Foto: Seznam Zprávy

Policie obvinila zaměstnance Generálního finančního ředitelství.

Reklama

Žalobce požadoval pro obviněného muže vazbu. S návrhem ale u soudu neuspěl.

Článek

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili zaměstnance Generálního finančního ředitelství z přijetí úplatku.

Vyšetřovatelé tvrdí, že muž požadoval úplatek ve výši deseti milionů korun. Zhruba polovinu podle mluvčího Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslava Ibeheje nakonec i získal.

„Podle našich závěrů měl zaměstnanec Generálního finančního ředitelství požadovat úplatek ve výši 10 milionů Kč, kdy část peněz (5 milionů Kč) měl skutečně převzít,“ uvedl Ibehej.

Jak napsaly Lidové noviny, obviněným by měl být Jiří Jung ze sekce řízení rizik, odbor analytiky Generálního finančního ředitelství. Seznam Zprávám se jeho vyjádření získat nepodařilo. Jeho mobilní telefon je v tuto chvíli vypnutý.

Mluvčí Generálního finančního ředitelství Zuzana Mašátová potvrdila, že mají o obvinění muže informaci od policie. K průběhu vyšetřování i dotazu, zda jde o Junga, se vyjadřovat nechtěla.

„Zaměstnanec je již postaven mimo službu,“ uvedla Zuzana Mašátová.

Žalobce z Vrchního státního zastupitelství v Praze, který případ dozoruje, požadoval pro obviněného muže podle informaci Seznam Zpráv vazbu. Jenže u Obvodního soudu pro Prahu 8 neuspěl.

Jak uvedl soudce, který o vazbě rozhodoval, nebylo ve spisu dostatek důkazů pro to, že by mohl obviněný ovlivňovat svědky. Muž je tak v tuto chvíli stíhán na svobodě.

Reklama

Doporučované