Hlavní obsah
Online

ON-LINE: Policie obvinila už čtyři lidi z vraždy Kuciaka

Foto: Shutterstock.com

Ján Kuciak a Martina Kušnírová byli zavražděni 21. února.

Reklama

aktualizováno •

Policejní komando zasahuje v jednom z domů ve slovenském městě Komárno. Podle sousedů v domě bydlí tlumočnice, která pracovala pro podnikatele Mariána Kočnera. Zásah zřejmě souvisí s vyšetřováním vraždy Jána Kuciaka.

Článek

Elitní policejní komando zasahuje v jednom z domů ve slovenském městě Komárno. Informuje o tom zpravodajský server SME.sk. Podle sousedů v domě bydlí tlumočnice, která pracovala pro podnikatele Mariána Kočnera. Zásah pravděpodobně souvisí s případem vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

V pátek ráno byli tři ze zadržených obviněni z vraždy.

Policie ve čtvrtek na jihu Slovenska zřejmě zadržela podezřelé z únorové vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně. Informovala o tom slovenská média i právní zástupce Kuciakovy rodiny Daniel Lipšic. Policie ani prokuratura razii nekomentovaly. Podle nepotvrzených informací kriminalisté zadrželi osm osob, mezi nimi i bývalého policejního vyšetřovatele.

Razie probíhala celý den v jihoslovenském městě Kolárovo. To se nachází zhruba 50 kilometrů od vesnice Veľká Mača, kde byli Kuciak a jeho přítelkyně ve svém domě 21. února zastřeleni. Na zločin se přišlo až o několik dnů později.

Zločin otřásl Slovenskem, vyvolal největší demonstrace v zemi od pádu komunismu a vedl k odstoupení ministra vnitra Roberta Kaliňáka, premiéra Fica a k odchodu policejního prezidenta Tibora Gašpara.

  • Zadržená překladatelka podle sousedů zázračně zbohatla

    Novinářům serveru Aktuality.sk místní obyvatelé v Komárnu řekli, že zadržená překladatelka mívala velké dluhy. Od jistého okamžiku ale začala střídat drahá auta.

  • Policie ukončila zásah v Komárnu, ženu zadržela

    Policejní komando ukončilo zásah v Komárnu. Ženu, která podle místních obyvatel v minulosti tlumočila Mariánu Kočnerovi z italštiny, policie zadržela. Kolonu civilních vozidel komanda provázelo jedno policejní auto.

  • V Bratislavě se sešlo několik tisíc lidí

    Podle deníku Sme dorazily na bratislavskou demonstraci asi tři nebo čtyři tisíce lidí.

  • Demonstruje se ve třech velkých městech

    Pochod organizovaný iniciativou „Za slušné Slovensko” probíhá v Bratislavě, Košicích a Banské Bystrici.

  • Nové fotografie ze čtvrtečního zásahu

  • Na košickou demonstraci dorazilo přes tisíc lidí

    Košická demonstrace začala minutou ticha za zavražděnou dvojici. Podle deníku SME na ni dorazilo více než tisíc lidí.

  • V Košicích se demonstruje

    V Košicích začala demonstrace, na kterou dorazila i matka zavražděné Martiny Kušnírové.

  • Policie v Kolárovu zajistila auto, které se pohybovalo na místě vraždy

    Policie v Kolárovu zajistila auto, podle informací serveru Aktuality.sk se pohybovalo na místě vraždy v obci Veľká Mača krátce před útokem.

  • Identikit patří blízkému jednoho ze zadržených

    Identikit zveřejněný slovenskou policií zobrazuje blízkého jednoho ze zadržených.

  • Třetím zadrženým je zřejmě známý podnikatel z Komárna

    Iniciály jednoho z obviněných se shodují s iniciálami známého podnikatele z Komárna, píše server Aktuality.sk. Podle místních obyvatel právě v domě Zoltána A. policie zasahovala.

  • Zemědělci zablokovali dopravu v Michalovcích

    Zemědělci zablokovali dopravu v Michalovcích. Na hlavní třídě pomocí zemědělských strojů zastavili provoz. Postupně se chtějí přesunout na košickou demonstraci Za slušné Slovensko.

  • Po půl roce nové vlády se situace nezlepšila, tvrdí organizátoři protestů

    Přestože v případě vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové nastal významný posun, organizátoři protestů Za slušné Slovensko se rozhodli akci uskutečnit. „Navzdory tomu, že má nová vláda za sebou půl roku vládnutí, nevidíme zlepšení, právě naopak, zhoršení situace,“ uvedl jeden z organizátorů Juraj Šeliga pro server SME.

  • Vyšetřování zřejmě posunuly informace od firmy Google

    Ve čtvrtek TV JOJ zveřejnila informaci, že policie k dopadení použila údaje o uživatelích služby Street View. Tomáš Zaťko, šéf firmy Citadelo, která se zabývá IT bezpečností, takový postup pro deník SME označil za proveditelný. Policie se zřejmě obrátila na firmu Google s dotazem, na kterém počítači si někdo prohlížel Kuciakův dům. Od poskytovatele internetu potom policisté zjistili, kdo používal počítač s určenou IP adresou.

  • Zadržený Tomáš Szabó absolvoval náš kurz, potvrdila agentura ESA

    Polská bezpečnostní agentura ESA potvrdila, že zadržený Tomáš Szabó absolvoval v roce 2014 kurz určený k ochraně VIP osob. Přijali ho prý proto, že v té době pracoval u policie. Agentura cvičí soukromé bodyguardy.

  • Kvůli demonstracím bude přerušena doprava v centru Bratislavy

    Bratislavská policie v souvislosti s dnešním pochodem upozorňuje řidiče na omezení dopravy. Od půl sedmé bude přerušena hromadná i osobní doprava na Náměstí SNP a od sedmi hodin večer také na Hurbanově náměstí, Suchém mýtě, Hodžově náměstí a na Palisádách.

  • Vyšetřovací spis zabere celou skříň, chlubí se policie

  • Fotografie z posledních minut před čtvrtečním zásahem

  • Na východě Slovenska demonstrují zemědělci

    Na východě Slovenska vyrazili jako první na dnešní plánované protesty zemědělci. Demonstrace mají hesla „Útoky na zemědělce pokračují nepravdivými trestními oznámeními“, „Chceme právní stát“ a „Vraťte nám naši zem“. Slovenská veřejnost začala protestovat proti establishmentu právě po vraždě Kuciaka v únoru letošního roku.

Reklama

Související témata:

Hlavní zprávy