Hlavní obsah

Policie pátrá po muži, který na dětském hřišti obtěžoval nezletilou dívku. Ta ho natočila

Policie pátrá po muži, který na dětském hřišti obtěžoval nezletilou dívku.Video: Policie.cz

 

Reklama

Neznámý muž obtěžoval na dětském hřišti nezletilou dívku. Policie po něm pátrá. Incident se odehrál 13. října na Praze 9. Holčičce se dotyčného podařilo natočit na mobilní telefon.

Článek

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který se na dětském hřišti v Praze 9 pokoušel o navázání blízkého kontaktu s nezletilou dívkou. Událost se podle policie stala v sobotu 13. října kolem 10:00 na dětském hřišti mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových v Kyjích. Informovala o tom pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Hledaný muž údajně nejprve děti zpovzdálí pozoroval a po odchodu dospělých přistoupil k jedné z dívek a snažil se s ní navázat slovní kontakt. Posléze se dotyčný začal dívky dotýkat a zval ji pod různými záminkami na procházku. Dívce se podařilo muže udržet v bezpečné vzdálenosti a ten po chvíli své snahy zanechal a odešel, popsala Zoulová.

Dívka, která se držela s ostatními dětmi pohromadě, byla podle mluvčí duchapřítomná a dokázala nenápadně muže nahrát na svůj mobilní telefon. Později se svěřila s celou věcí své matce, která kontaktovala policii, uvedla Zoulová. Případem se zabývají kriminalisté z mravnostního oddělení, kteří případ vyšetřují pro podezření z přečinu navazování nedovoleného kontaktu s dítětem.

Muži zachycenému na záběrech z mobilního telefonu je kolem 30 let, hovoří špatně česky s ukrajinským přízvukem. Vysoký je 170 až 180 centimetrů, má krátké světlé vlasy ostříhané na ježka. Na jednom z předních zubů má defekt. Na sobě měl černé triko, modré džíny a starší boty černé barvy.

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po podezřelém muži. Pokud ho někdo na záběrech pozná, má se se svým svědectvím obrátit na policii prostřednictvím tísňové linky 158, uvedla Zoulová.

Reklama

Související témata:

Doporučované